SIGURNOST

Partner Tepee nudi sustave sigurnosti posljednje generacije, kako one elektronske, tako i ojačanu stukturu vozila koja absorbira energiju u slučaju sudara.

SIGURNOST DJECE

Partner Tepee nudi i sustav pričvršćenja dječjih sjedalica bez uporabe sigurnosnih pojaseva. Bočna mjesta na stražnjoj klupi i suvozačevo sjedalo opremljeni su sa ISOFIX držačima.

GRIP CONTROL

GRIP CONTROL
GRIP CONTROL

Opremljen sa povišenim ovjesom i vanjskim stilom vozila za sve terene, Partner Tepee Outdoor namijenjen je vožnji na različitim tipovima podloga. Kako bi uživali i u zahtjevnijim uvjetima, Grip Control®* upravljačka elektronika poboljšava vozne karakteristike putem inovativnog sustava kontrole pogona koji se prilagođava svim vrstama terena, u snijegu, blatu ili pijesku.
Prekidač na armaturnoj ploči vam omogućuje da odaberete način rada sustava i prepustite se spokojnoj vožnji.

*u opciji

ESP

ESP sustav* u svakom trenutku vožnje uspoređuje informacije koje prenosi detektor pokreta smješten u upravljaču s onima iz središnjeg detektora oscilacije. Na taj način pravodobno se može ustanoviti svako prejako ili preslabo skretanje vozila i vratiti ga, naravno u okvirima zakona fizike, u njegovu prvotnu putanju.
Sustav protiv proklizavanja (ASR) djeluje na kočnice i kontrolira motor u slučaju slabog prijanjanja kotača uz cestu kako bi spriječio njihovo proklizavanje.

 

*u opciji

OJAČANA STRUKTURA VOZILA

U slučaju sudara štiti vas struktura kabine koja kontroliranom deformacijom absorbira energiju udara. Stup upravljača povlači se za 40 mm u slučaju udara, umanjujući time potencijalne ozljede vozača. U slučaju bočnog sudara, energija udarca prenosi se preko podnice vozila. Posebno ojačana krovna struktura tvori neku vrst zaštitnog kaveza koji štiti putnike u slučaju prevrtanja.
Partner Tepee misli i na one izvan vozila. Prednja struktura izvedena je tako da maksimalno ublaži potencijalni udar u pješaka.
Sva sjedala Peugeota Tepee opremljena su sigurnosnim pojasevima u tri točke. Prednji inercijski pojasevi podesivi su po visini i opremljeni pirotehničkim zatezačima i limitatorima sile. Vizualni i zvučni alarm upozorava vozača ukoliko on ili netko od putnika nisu vezani.

KOČIONI SUSTAV

KOČIONI SUSTAV

Sa ventiliranim diskovima promjera 283 mm sprijeda i diskovima promjera 268 mm straga, Partner Tepee pruža maksimalno efikasno kočenje u svim uvjetima.
Sustav protiv blokiranja kotača (ABS) omogućava sigurno upravljanje i bolju kontrolu prilikom naglog kočenja, dok elektronska raspodjela sile kočenja (REF) kontrolira kočionu silu na svakom individualnom kotaču čime poboljšava njihovu efikasnost, pogotovo u zavoju. Prilikom naglog pritiska na papučicu kočnice aktivira se sustav povećanja sile (AFU) koji automatski pojačava silu kočenja pri iznenadnom kočenju, smanjujući time kočioni put na minimum. Istovremeno, u slučaju naglog kočenja sustav automatski pali sva četri indikatora smjera upozoravajući time vozače iza vas na potencijalnu opasnost.

REGULATOR/LIMITATOR BRZINE

Regulator brzine / Tempomat, automatski održava odabranu konstantnu brzinu vožnje, dok limitator ograničava maksimalnu brzinu vozila na unaprijed odabranu vrijednost.
*u seriji ili opciji, ovisno o izvedbi

ZRAČNI JASTUCI

Uz prednje zračne jastuke za vozača i suvozača, Partner Tepee može biti opremljen i bočnim zračnim jastucima* i zračnim zavjesama*.
*U opciji zavisno od izvedbe.

ZAŠTITA OD KRAĐE

Partner Tepee je opremljen sustavima protiv krađe vozila i vrijednosti pohranjenih u njemu. Centralno zaključavanje dio je serijske opreme i uključuje komandu na centralnoj konzoli i automatsko zaključavanje iznad 10 km/h. Vozilo je moguće otključati i zaključati i iz daljine uporabom daljinskog upravljača.